Contactează-ne

Subiect principal catedrala mantuirii neamului

Constructia Catedralei Mantuirii Neamului incepe in august

Constructia Catedralei Mantuirii Neamului incepe in august

de Viorela Marin
10-02-2010 21:08 - Esential

Lucrarile pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului vor incepe in luna august a acestui an, potrivit calendarului stabilit de sectorul de specialitate al Administratiei patriarhale. Costurile necesare ridicarea noii catedrale sunt evaluate la 400 de milioane de euro, iar potrivit estimarilor, constructia va dura aproape patru ani, fara stadiul de finisaje.

Stiri despre catedrala mantuirii neamului

Consiliul Judetean Timis a alocat 100.000 de lei pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Presedintele CJ Timis: Ne pare rau ca nu am putut aloca suma ceruta de Patriarhie

de rpantazi
21-01-2014 15:14 - Esential

Consiliul Judetean Timis va directiona 100.000 de lei din bugetul judetean pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, a anuntat presedintele CJ Timis, Titu Bojin. Acesta a precizat ca Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane a solicitat o suma de 300.000 de lei, scrie Agerpres. "Motivele alocarii acestor bani sunt credinta in Dumnezeu, dorinta de a fi oameni, alaturi de ceea ce inseamna Biserica, aceasta fiind alaturi de oameni indiferent de cult", a declarat Titu Bojin.

Ion Turbatu, condamnat in prima instanta alaturi de Relu Fenechiu in dosarul "Transformatorul", gestioneaza construirea Catedralei Mantuirii Neamului

de Robert Mihailescu
01-08-2013 12:38 - Esential

Ion Turbatu, condamnat de prima instanta la sase ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul", este consilier patriarhal responsabil cu aspectele economice ale construirii Catedralei Mantuirii Neamului, pozitie in care, potrivit Patriarhiei Romane, a dovedit "profesionalism", scrie Mediafax.

Biserica Ortodoxa cauta la stat banii necesari pentru Catedrala Mantuirii Neamului: "Autoritatile locale si centrale trebuie sa sustina financiar catedrala"

de Victor.Cozmei
20-03-2013 12:42 - Esential

Biserica Ortodoxa cauta in continuare sa obtina si de la stat sumele de bani necesare pentru a finaliza Catedrala Mantuirii Neamului. Dupa ce in decembrie 2012 HotNews.ro scria ca Patrarhia cere primariilor din tara donatii de peste un milion de euro de fiecare pentru Catedrala, reprezentantii BOR sustin acum ca, din cauza crizei economice "donatiile de la credinciosii si clericii din Romania si din strainatate nu mai sunt la nivelul celor din anul 2011" si, astfel, "atat autoritatile centrale, cat si cele locale trebuie sa sustina financiar construirea catedralei mantuirii neamului".

Nemtii isi vand bisericile, romanii si le inalta

de Adrian Novac
20-02-2013 09:06 - International

„Intre 1990 si 2010 am inchis 340 de biserici, 46 dintre acestea fiind demolate” a declarat Thomas Begrich, capul financiar al Bisericii Evanghelice a Germaniei, publicatiei Spiegel . Iar acesta ar putea fi doar inceputul, urmand sa se renunte probabil la inca alte 1.000 de cladiri, a mai spus el, mentionand ca, in Frankfurt, de exemplu, numarul protestantilor a scazut de la 430.000, in anii `50, la 110.000, in ziua de azi. Nici catolicii germani nu stau mai bine, caci numarul enoriasilor platitori scade. In acest timp, in toate orasele Romaniei, dupa Revolutie, bisericile au rasarit ca ciupercile dupa ploaie. La Bucuresti, se lupta cu chinurile facerii, Catedrala Neamului. Sa se fi mutat, oare, toata credinta, mai la Est?

Asociatia Secular - Umanista din Romania cere primariilor si consilierilor locali sa refuze cerereile Patriarhiei Romane de finatare a Catedralei Mantuirii Neamului.

de Catiusa Ivanov
10-12-2012 15:46 - Administratie Locala

Asociatia Secular - Umanista din Romania (ASUR) cere primariilor si consilierilor locali sa refuze cerereile Patriarhiei Romane de finatare a Catedralei Mantuirii Neamului. HotNews.ro a scris saptamana trecuta despre faptul ca Arhiepiscopia Romana a cerut mai multor primarii din Romania donatii de peste un milion de euro fiecare pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului,   informatia fiind confirmata de primarii din Pitesti si Giurgiu. Deocamdata administratiile locale nu au luat o decizie cu privire la suma pe care o vor dona Bisericii, hotararea urmand sa fie luata la inceputul anului 2013, o data cu aprobarea bugetelor locale.

The Economist: Misterul cailor Domnului in politica romaneasca​

de Corina Ionel
08-06-2012 19:57 - Alegeri locale

Liderii municipali din Romania, in prag de alegeri, primesc ajutor dintr-un loc neasteptat. In apropierea scrutinului din 10 iunie, predicile in care apar nu doar cuvintele lui Dumnezeu ci si cele ale politicienilor locali au devenit un obicei in bisericile din Romania, se arata intr-o postare pe unul dintre blogurile gazduite de The Economist. Articolul semnat cu initialele L.C. atrage atentia ca mass-media romaneasca a aratat recent ca, in mai multe biserici din Bucuresti si din tara, credinciosii au gasit pamflete de campanie langa lumanari si tamaie.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat 2,5 milioane de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului

de Catiusa Ivanov
24-03-2012 21:24 - Esential

​Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, vineri, alocarea a 2,5 milioane de euro pentru catedrala Mantuirii Neamului si circa 4 milioane de euro pentru alte 47 de biserici si parohii din Bucuresti. Donatia pentru catedrala a fost promisa de primarul general, Sorin Oprescu, inca din 2011.

Stenograma Hrebenciuc - Patriarh legata de obtinerea unui credit pentru Catedrala Mantuirii Neamului: "Anul acesta avem banii stransi"

de Robert Mihailescu
13-01-2012 13:07 - Esential

Viorel Hrebenciuc ii spune Patriarhului Daniel, intr-o convorbire interceptata de procurorii DNA in octombrie 2010, ca a gasit o solutie pentru finantarea constructiei Catedralei Mantuirii Neamului: o linie de credit de la banca portugheza Espirito Santo.

Patriarhul Daniel, in Pastorala de Craciun: Multumim autoritatilor centrale si locale care ne-au sprijinit financiar pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, o lucrare necesara si utila

de Adrian Novac
23-12-2011 19:42 - Esential

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, multumeste in Pastorala de Craciun 2011 "autoritatilor centrale si locale care ne-au sprijinit financiar" pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului. "Multumim si tuturor clericilor si credinciosilor din toate eparhiile care au contribuit in fiecare luna cu banul lor la colecta nationala pentru realizarea acestei lucrari mari si sfinte, necesare si utile din Capitala Romaniei", spune Patriarhul, precizand ca "de acum inainte lucrarile construirii Catedralei Mantuirii Neamului vor creste mai mult ca volum si ca pret, fiind vorba de fundatii solide si de spatii multe la subsolul si demisolul catedralei".

Romanii sunt de acord cu Catedrala Manturii Neamului, dar nu si cu finantarea publica a proiectului - sondaj Fundatia Soros. Vezi care e profilul ultra-ortodoxului roman

de Robert Mihailescu
15-09-2011 13:39 - Esential

Peste jumatate dintre romanii sunt de acord cu proiectul Catedralei Mantuirii Neamului, dar majoritatea crede ca finantarea ar trebui sa provina majoritar sau doar din banii Bisericii, arata un studiu realizat de Fundatia Soros.