Contactează-ne

Subiect principal nicolae ceausescu

Amantele lui Nicu Ceausescu

de admin admin
16-01-2005 00:00 - Arhiva noiembrie 2007

Artiste, dansatoare, secretare de partid si simple muncitoare au avut idile sau simple aventuri cu “Printisorul” comunist. Aventurile fiului dictatorului au nascut adevarate legende cu orgii, violuri, chefuri sardanapalice si crime. Povestile cu “Angela Similea care mergea in provincie si pleca de la Nicu cu saci de bani” sau cu femei siluite de “Printisor” sub ochii sotilor au facut deliciul unui popor care credea ca in felul acesta afla “adevarul” despre “turnul de fildes“ al dictaturii.

Stiri despre nicolae ceausescu

BBC a publicat a serie de fotografii realizate de un roman in perioada lui Ceausescu: Un oras pierdut. Imagini din trecutul Bucurestiului

de Corina Ionel
05-10-2013 22:40 - Esential

Fotograful si arhitectul Andrei Pandele a inceput sa fotografieze Bucurestiul in anii 1970, si a surprins in fotografiile sale o perioada de mari schimbari traversate de Romania sub conducerea dictatorului Nicolae Ceausescu, scrie BBC intr-un articol in care prezinta seria de imagini. Pentru unii, aceste imagini uimitoare reprezinta si astazi o amintire dureroasa a unei perioade de distrugere si vietii pierdute, arata publicatia britanica citata de Mediafax.

Ce credea SUA despre Ceausescu in 1973: Singurul cal disponibil, incapatanarea si egocentrismul sau ar putea fi in avantajul Americii - telegrama WikiLeaks

de Robert Mihailescu
08-04-2013 19:40 - Esential

Incapatanarea si egocentrismul lui Nicolae Ceausescu erau considerate de un diplomat american la Bucuresti, in 1973, drept posibile avantaje pentru interesul Statelor Unite ca Romania sa-si sporeasca independenta fata de URSS, potrivit unei telegrame diplomatice publicate luni de WikiLeaks .

WikiLeaks: Ion Iliescu, pe lista posibililor candidati la functia de ministru de Externe al Romaniei, in anul 1974

de Alina Neagu
08-04-2013 18:52 - Esential

Ion Iliescu s-ar fi aflat pe lista posibililor candidati la functia de ministru de Externe al Romaniei in anul 1974, alaturi de Stefan Andrei, se arata intr-un mesaj diplomatic trimis pe 4 mai 1974 de Ambasada SUA la Bucuresti catre Departamentul de Stat american, Munchen si NATO, document dezvaluit acum de WikiLeaks . In mesaj se vorbeste despre posibila inlocuire a ministrului de Externe de la acea vreme, George Macovescu, cu Ion Iliescu sau Stefan Andrei. In cele din urma, locul lui Macovescu la conducerea Ministerului de Externe a fost luat de Stefan Andrei, insa abia 4 ani mai tarziu, in 1978.

​WikiLeaks: Oficialii ambasadei SUA la Bucuresti au scris despre o posibila tentativa esuata de asasinare a lui Ceausescu in mai 1973

de Victor.Cozmei
08-04-2013 18:46 - Esential

Oficialii ambasadei SUA la Bucuresti au relatat, intr-o telegrama transmisa in 23 mai 1973, despre o posibila tentativa de asasinare a fostului dictator Nicolae Ceaucescu, "cel mai probabil in timpul unei vizite neanuntate in orasul sau natal Scornicesti", potrivit unei telegrame Wikileaks din seria "The Kissinger Cables" publicata luni, pe 8 aprilie. Oficialii amaricani recunosc ca informatia se bazeaza mai mult pe zvonuri, insa mentioneaza ca tentativa de asasinat ar fi esuat din cauza incompetentei autorilor care ar fi actionat "carpit" si nu datorita "muncii iscusite a Securitatii".

Primaria Sectorului 2 va dezveli un bust al lui Adrian Paunescu in parcul Gradina Icoanei / Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului cere initiatorilor "sa renunte la acest gest iresponsabil"

de Corina Ionel
25-05-2012 16:21 - Esential

Primaria Sectorului 2 a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca va dezveli, sambata, in parcul Gradina Icoanei din Capitala, un bust al poetului Adrian Paunescu. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) si-a exprimat dezaprobarea ferma fata de aceasta initiativa, solicitand public Primariei Sectorului 2 sa renunte la ceea ce IICCMER califica drept un "gest iresponsabil", se arata intr-un comunicat al institutului remis HotNews.ro.

Bataia de joc de 11 milioane de euro. Sau despre un banc real, cu 9,5 milioane de animale care se "mutau" dintr-un judet in altul pentru a incasa subventiile

de miticul
23-02-2012 16:27 - Finante & Banci

Stiti bancul acela cu Ceausescu, caruia i se prezentau aceleasi vaci campioane si in vizitele din Cluj, si la cele din Craiova sau Bucuresti, in incercarea de a-l convinge pe seful statului ca in orice judet, Romania are vaci campioane. La fiecare vizita, Ceausescu era salutat de o vita cu foarte mult respect. "Sa traiti tovarase Secretar General!", auzea Ceasusescu din gura vacii, de fiecare data cand vizita un judet. La un moment dat, Ceausescu se opreste in fata vacii si o intreaba:"Auzi tovarasa, ne stim de undeva, ca vad ca ma saluti cu atata respect?". La care vaca: "Sigur ca ne stim, ca ne-am intalnit si in Gorj, si in Cluj, si in Bucuresti, iar saptamana viitoare ne vom vedea la Constanta!". Din pacate, bancul a devenit realitate. Ca sa sa incaseze subventiile APIA, utrme de animale sunt plimbate de pe o plantatie pe alta, miscandu-se in acte dintr-un judet in altul. Cand mi-a spus cineva treaba asta, am crezut ca face bancuri noi. Dar joi, Curtea de Conturi a publicat un ditamai Raportul care confirma. Platile ilegale constatate: peste 11 milioane de euro (vezi atasament)

FOTOGALERIE Obiecte din Epoca de Aur

de Cosmin Navadaru
05-02-2012 03:25 - Prin oras

Cum ar arata un inventar al obiectelor ce descriu cei aproape 50 de ani de comunism din Romania: un covor cu tema "Ceausescu - Pace" (destinat decorarii Casei Poporului), o sculptura inchinata muncitorului otelar, o fotografie a inaugurarii lucrarilor pentru Casa Poporului (1983), un steag "Soimii patriei", un set de medalii Gheorghe Gheorghiu-Dej, o fotografie a cuplului Ceausescu (parasind Sectia de votare nr. 1 din Bucuresti, in anii '80), un album foto cu "Inmormantarea lui Stalin" (la care participase si Delegatia Partidului Muncitoresc Roman), precum si o Harta Administrativa a Republicii Populare Romane (in 1956, intr-o Romanie aflata in epoca de inceput a regimului comunist, se remarcau unitati teritoriale si denumiri ce astazi nu mai exista, precum Regiunea Autonoma Maghiara si Orasul Stalin - Brasovul de astazi si al perioadei interbelice).

FOTOGALERIE Cum erau proslaviti liderii comunisti in Romania

de Cosmin Navadaru
05-02-2012 01:34 - Prin oras

Mai multe obiecte prezentate anul acesta in Bucuresti, in cadrul expozitiei "Epoca de Aur", surprind felul in care erau glorificate marile nume ale comunismului in tara noastra. Se disting astfel steagul "In lupta pentru cauza lui Lenin si Stalin inainte", portretele fotografice ale principalilor lideri din perioada stalinista (precum Paul Niculescu-Mizil, Ion Gheorghe Maurer, Chivu Stoica, Emil Bodnaras), dar si o serie de obiecte menite a construi cultul personalitatii familiei Ceausescu (medalii ce-l imortalizau pe "fiul iubit al poporului", plachete si medalii emise in onoarea Elenei Ceausescu - "Doctor Academician Inginer", sau chiar un set unicat de discuri-omagiu, prin care Uniunea Compozitorilor dedica mai multe cantece cuplului Ceausescu). In 1988, prin intermediul unei scrisori, Manea Manescu (fost premier al Romaniei) era rugat de redactia revistei Flacara (condusa de Adrian Paunescu) sa redacteze un articol despre "Rolul tovarasului Nicolae Ceausescu, ca fauritor al celei mai profunde si revolutionare democratii". Tot din acea perioada s-au pastrat si felicitari pe care Nicolae Ceasescu i le trimitea lui Manea Manescu.

FOTOGALERIE Cadouri primite de Ceausescu

de Cosmin Navadaru
04-02-2012 19:42 - Prin oras

Mai multe obiecte ce au apartinut cuplului Ceausescu au putut fi vazute anul acesta in Bucuresti, la Ateneul Roman si la Palatul Cesianu-Racovita, in cadrul expozitiei "Epoca de Aur": blanuri de tigru si leopard, un stilou Pilot Elite (primit cu ocazia vizitei oficiale in Japonia in 1975), un vas (primit in cursul unei vizite in RDG), o caseta de bijuterii decorata cu sidef (primita in dar de Elena Ceausescu, anii '70), titluri purtate de Nicolae Ceausescu la ocaziile oficiale. Obiectele au fost au fost vandute la licitatie zilele trecute, cele mai apreciate fiind un iac de bronz (oferit lui Nicolae Ceausescu de catre Mao Tsedong in anii '70 - 12.000 Euro) si o pereche de porumbite din argint aurit si emailat (daruita lui Nicolae Ceausescu de catre sahul Iranului Reza Pahlavi in 1977 - 7.500 Euro). Vezi in articol si o fotogalerie cu mai multe felicitari semnate de Nicolae Ceausescu

​FOTOGALERIE Adolescent in Epoca de Aur

de Cosmin Navadaru
29-11-2011 20:59 - Prin oras

​"Sursa de inspiratie sa fie izvorul viu al muncii, al vietii poporului nostru, nu ulcioarele, chiar aurite, care pot deforma realitatile" - cu astfel de ganduri ale lui Nicolae Ceausescu incepeau toate almanahurile si revistele pe care le rasfoiau, inainte de '89, tinerii din "generatia cu cheia de gat". "Astazi ni se pare socant, dar noi ne obisnuisem sa deschidem un Almanah Femeia si sa-l salutam intai pe Tovarasu'. Dupa ce il salutam pe Tovarasu' si citeam poezia "Partidul, Ceausescu, Romania", mergeam mai departe sa vedem ce articole sunt in almanah. Pe pagina urmatoare - tot el. Dar aveam rabdare, treceam si peste pagina 2. Aflam ca "cel mai iubit fiu al poporului" e in fruntea destinelor tarii - de parca putea cineva sa uite. Vedeam pe la ce speech-uri au mai fost, treceam apoi si de asta. De fapt, nu ne uitam, pentru ca ne obisnuisem sa nu bagam in seama, sa ignoram. Acesta a fost poate modul nostru de rezistenta: treceam peste. "Ei, si ce daca?"," a explicat Milviuta Ciausu, profesor de istorie al Liceului Benjamin Franklin, in cadrul unui proiect intitulat "Adolescent in Epoca de Aur". Profesorii in timpul comunismului: prieteni ai elevilor Cum ne petreceam timpul liber in epoca de aur Cum era perceput Occidentul Toate revistele incepeau cu Tovarasu' Umilintele indurate in cadrul "muncii patriotice"